Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Floaten

Ontdek de Sparkle beleving

Ontspannen in een warme omgeving

Verlichting bij spierkrampen, stress en burn-out

Staat gelijk aan 5 uur slaap

Altijd de hele floatruimte voor jezelf

Floaten
Direct een afspraak maken

Prikkelvrij drijven op water met magnesium

Floaten

Gun jezelf échte me-time en laat alle prikkels los. Tijdens het floaten in magnesium zweef je zachtjes uit het moment en kom je in ultieme ontspanning.

Het warme water en de magnesium zorgen samen dat je fysiek en mentaal oplaadt, minder stress ervaart en sneller herstelt. Wist je dat een uur floaten gelijk staat aan vijf uur slaap?

 

Plan je float afspraak in:

en ervaar wat floaten voor jou kan betekenen.

Op zoek naar floaten voor baby’s? Ontdek onze baby spa >

Floaten

Meer ontspanning


 • vermindert stress
 • helpt je bij het meer in het ‘nu’ te voelen
 • ultradiepe ontspanning
 • helpt bij vermoeidheid, slecht slapen en jetlags

Heldere geest


 • stimuleert de synchronisatie van de linker en rechter hersenhelft
 • helpt je concentreren
 • stimuleert het leervermogen
 • zorgt voor meer creativiteit en energie

Verlichting bij pijn


 • gaat spierpijn tegen
 • versnelt het herstellen van (spier)pijn en blessures
 • verlaagt de bloeddruk en hartslag
 • verlicht bij reuma, artritis, fybromyalgie en migraine

MAGNESIUM

Magnesium

Floaten doe je in magnesium. Het is één van de meest onmisbare en krachtigste mineralen en je gebruikt het bij vele honderden biochemischeprocessen. Je lichaam heeft het nodig.

Onze eigen Sparkle magnesium komt uit de grootste natuurlijke bron in Nederland. Het is de meest zuivere vorm van magnesium, zonder toevoegingen van hulpstoffen en conserveermiddelen. Zo kun je jouw magnesium ook thuis blijven aanvullen. From Sparkle with love ❤

Float cadeaubonnen

We kennen allemaal wel iemand die wat extra selfcare en ontspanning kan gebruiken. En wat is dan mooier om te geven dan me-time, echt opladen en ultieme ontspanning?

Met de Sparkle cadeaubon geef je een (deel van een) floatsessie, massage of allebei. Je weet zeker dat de ontvanger je dankbaar is.

“wat een heerlijk cadeau”

Baby spa cadeaubon - geef ontspanning & quality time

Wat is floaten?

Tijdens het floaten drijf je in kraakhelder water met een hoge concentratie magnesium. Door de magnesium blijf je drijven. Het water en de ruimte zijn op lichaamstemperatuur. Hierdoor vervaagt de grens van je lichaam en het water. Je voelt de zwaartekracht niet meer. Na een tijdje heb je zelfs het gevoel dat je zweeft.

 

Floaten en de wetenschap

Al in de jaren ’50 werd het floaten ontdekt. De Amerikaanse neuroloog John Lilly ontwikkelde in die tijd de eerste floatcabine, omdat hij vermoede dat wanneer men zich af zou sluiten van prikkels dit een positief effect op lichaam en geest zou hebben. De therapie kreeg de officiële naam: floatation REST (Restricted Environmental Stimulation Technique).

Lilly ontdekte dat het wegvallen van de prikkels zorgde dat het deel van onze hersenen dat constant in de ‘overlevingsmodus’ staat uitschakelde. Hierdoor kon het brein zich ontspannen zonder druk te voelen van buitenaf: ultieme ontspanning.

In de afgelopen jaren is steeds meer wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van floaten. Uit onderzoek blijkt dat floaten een positief effect heeft op vermoeidheid, stress en herstel van je lichaam. Floaten zorgt dat je bloeddruk en hartslag dalen, je endorfines (de hormonen waar je blij van wordt) stijgen juist. Daarnaast helpt floaten melkzuur (wat spierpijn triggert in je spieren) verminderen.

In de sportwereld worden floaten en magnesium al een tijd lang gebruikt om sneller te herstellen van inspanning en blessures, maar ook om de prestaties te verbeteren.

Sparkle favicon

Meer ontspanning

Sparkle favicon

Verlicht (spier)pijn

Sparkle favicon

Lagere bloeddruk

Sparkle favicon

Meer gelukshormonen

Sparkle favicon

Goed voor de huid

Floaten in magnesium - Sparkle Franeker

Ontdek onze floats voor volwassenen in:

Onze privé floatruimtes zijn zo ingericht dat je de ontspanning direct voel wanneer je binnen stapt. Hier staat de tijd echt even stil. Tijdens het floaten kun je jezelf helemaal afsluiten van prikkels als licht, geluid en zwaartekracht. Zo geniet jij van ultieme ontspanning.

Voor wie is floaten geschikt?

Floaten is voor iedereen. Of je nu gewoon lekker wilt ontspannen, minder stress wilt ervaren of (spier)pijn wilt verlichten. Floaten is een fijne manier om ultieme ontspanning te ervaren.

Door je gewichtloosheid tijden het floaten in combinatie met de magnesium haal je stuk spierspanning en druk weg. Je zuurstofopname verbetert en je bloed stroomt beter naar je hersenen, organen en ledematen. Een goede bloed toevoer helpt spierpijn, vermoeidheid en bijvoorbeeld koude handen/voeten verminderen. Mensen met fibromyalgie, reumatische klachten, (gewrichts)slijtage en chronische pijn hebben vaak veel baat bij het floaten. Ze ervaren niet alleen verlichting tijdens de floatsessie, maar dit werkt door.

Ben je zwanger? Ook dan is floaten een super idee! Juist wanneer je zwanger bent, is het fijn je lichaam gewichtloosheid te laten ervaren. Daarnaast is de extra magnesium die je opneemt via je huid fijn meegenomen.

Kan ik floaten als ik zwanger ben?

Juist wanneer je zwanger bent, is floaten ontzettend fijn en effectief. Je lichaam heeft meer behoefte aan magnesium omdat het een deel doorgeeft aan je baby.

En met een groeiende, zwaarder wordende buik is het gewichtloos voelen ontzettend fijn.

Lees meer over floaten rondom je zwangerschap

Floaten en migraine, depressie en diabetes

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat mensen met een chronische aandoeningen als migraine, reuma, Alzheimer, hoge bloeddruk, diabetes type 2 en hart- en vaatziekten veel baat kunnen hebben bij magnesium. Magnesium kan een eenvoudige en effectieve manier zijn om deze ziektes te behandelen en zelfs (deels) te voorkomen.

Tijdens het floaten neemt je lichaam magnesium op, zonder je maag-darmkanaal te belasten.

Floaten heeft sowieso een positief effect op de gezondheid, door het verlagen van de bloeddruk, verminderen van stress en te zorgen voor meer ontspanning.

Migraine

Bij hoofdpijn, zoals migraine en spanningshoofdpijn, kan magnesium een grote rol spelen. Migraine heeft waarschijnlijk een genetische basis en kan leiden tot ontstekingsreacties in de bloedvaten en zenuwen in de hersenen. Een goede magnesiumbalans helpt zowel de frequentie als de hevigheid van migraineaanvallen verminderen.

 

Angst, depressie en burn out

Een klinische studie heeft onderzocht welke invloed floaten heeft op angst, stress en depressie. Vijftig deelnemers met verschillende angst- en stressgerelateerde aandoeningen namen deel aan het onderzoek. Na slechts één uur floaten rapporteerden zij opvallende verbeteringen. Angstniveaus daalden sterk en stress, spierspanning, pijn, depressie en negatieve gevoelens verminderden significant. De deelnemers voelden zich na de sessie meer ontspannen, gelukkiger en hun welzijn nam toe.

 

Long covid

Er is nog onvoldoende wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van floaten op Long Covid. We zien echter goede resultaten, die ook passen bij eigenschappen van magnesium die wel onderzocht zijn. Magnesium en floaten hebben een positief effect op vermoeidheid, stress en spanning.

Reuma

Magnesium is een ontzettend belangrijk mineraal voor je botten, spieren en gewrichten. Mensen met reuma leven dagelijks met pijn, stijfheid en vermoeidheid. Floaten zorgt niet alleen voor extra rust, maar werkt ook door in de nachtrust. Daarnaast helpt de magnesium de pijn en stijfheid te laten verminderen.

Fibromyalgie

Fibromyalgie is een aandoening waarbij je last hebt van langdurige (chronische) pijn in je spieren en bindweefsel. Magnesium kan helpen de spierspanning en spierpijn te verminderen. Floaten zorgt ervoor dat je gemakkelijk magnesium – via de huid – kan opnemen.

 

Hoge bloeddruk

Magnesium kan helpen de bloeddruk te reguleren. Uit onderzoek blijkt dat magnesium een kleine, maar significante verlaging van de bloeddruk kan geven. Bij een ernstig verhoogde of verlaagde bloeddruk raden we je aan, voor je de afspraak boekt, eerst je arts te raadplegen. 

 

Diabetes type 2

Magnesium speelt een belangrijke rol in het metabolisme van glucose en insuline, en kan helpen de insulinegevoeligheid te verbeteren. Onderzoek heeft aangetoond dat de inname van extra magnesium positieve effect kan geven op de bloedsuikerspiegel en insulinegevoeligheid bij mensen met diabetes type 2.

 

Hart- en vaatziekten

Onderzoek heeft aangetoond dat een hogere inname van magnesium kan leiden tot een verlaagd risico op een beroerte. Hoewel verder onderzoek nodig is om een causaal verband vast te stellen, wijzen de resultaten op de waarde van magnesium voor een gezond hart- en vaatstelsel.

 

Alzheimer en dementie

Onderzoek heeft aangetoond dat mensen met milde tot matige Alzheimer een lagere concentratie magnesium hebben. Daarnaast is er een verband te zien tussen magnesiuminname en verminderd risico op dementie. Hoewel verder onderzoek nodig is, wijzen de bevindingen op de veelbelovende rol van magnesium bij het behouden van een scherp geheugen.

 

Floaten heeft allerlei voordelen. Ook (of soms juist) als je te maken hebt met een chronische ziekte kan floaten bijdragen, maar helaas is het geen medicijn. Er zijn veel mensen die baat hebben bij regelmatig floaten en/of extra magnesium. Of dit voor jou zo is, kun je het beste zelf ervaren. We raden je aan te starten met (minimaal) drie floatsessies, om te bepalen of het floaten voor jou het wenselijke effect heeft.

 

Mag je floaten tijdens je menstruatie?

Helaas is het tijdens je menstruatie niet mogelijk om te komen floaten vanuit hygiënisch oogpunt.

We vragen je daarom geen floatsessies te plannen tijdens je menstruatie.

Hoe vaak mag je floaten?

Floaten kan zo vaak je wilt! Het effect van floaten bouwt zich op (cumulatief). Hoe vaker je float, hoe meer je geniet van de voordelen en ontspanning. Het is daarom aan te raden regelmatig, bijvoorbeeld 1x in de twee of drie weken, te komen floaten. Juist in het begin.

Je zult dan ook merken dat het steeds gemakkelijker wordt om je over te geven en in de diepe ontspanning te komen. Wanneer je vaker komt floaten, kun je het best een strippenkaart aanschaffen, je bespaart dan een behoorlijk bedrag per float.

Wat moet ik meenemen?

Je hoeft in principe weinig mee te nemen naar je float afspraak. Om de prijzen voor jou zo laag mogelijk te houden, vragen we je wel een eigen handdoek en eventueel een badjas mee te nemen.

 

Badkleding is niet nodig, maar mag wel als je het prettig vindt. Onze floatruimte is een privé ruimte, je bent dus niet met anderen in de spa.

Als je het fijn vindt, kun je ook je eigen oordopjes meenemen. En als je lenzen draagt, kun je een lenzenbakje met vloeistof meenemen.

Voor tijdens het floaten is een nekkussentje aanwezig.

Na het floaten stap je onder de douche om de magnesium van je af te spoelen. Natuurlijk hebben we fijne verzorgingsproducten die je kunt gebruiken.

Na de sessie raden we je aan goed te drinken. Je krijgt van ons daarom een lekker kopje thee.

Wat als ik in slaap val?

Door de toevoeging van magnesium aan het water, wordt de waterdichtheid vergroot. Je blijft hierdoor drijven. Net als in de dode zee. Door de dichtheid wordt ook omdraaien moeilijker. Zonder er zelf moeite voor te doen, lukt dit niet. Mocht je dus in slaap vallen: geen probleem!

Sowieso ontvangen je hersenen in je slaap alleen signalen om om te draaien, als de doorbloeding in het lichaam niet optimaal is. Tijdens het floaten ervaar je geen druk op je lichaam, je kunt niet bekneld raken. Je hersenen krijgen dus ook geen ‘draai-signaaltjes’.

Geniet er dus van en geef je over. Wanneer de floatsessie voorbij is, zul je merken hoe fijn het was.

Floaten en claustrofobie?

Je bent zeker niet de enige die niet houdt van kleine ruimtes of snel het gevoel heeft opgesloten te zitten. Onze floatruimte is een grote ruimte helemaal voor jou alleen. Door de fijne sfeer voel je je vast gelijk ontspannen.

Je kiest zelf of je de klep van de floatpod dicht wilt doen of niet. Het is belangrijk dat jij je goed voelt, dat ontspant namelijk een stuk lekkerder.

Wat als ontspannen niet lukt?

Hoewel de meeste mensen zich herboren en ultiem ontspannen voelen na hun floatsessie, kan het zijn dat je de eerste keer wat moeite hebt om je geest ‘uit te zetten’ en je over te geven. Dat is niet gek. In de wereld waarin we constant ‘aan’ staan en de prikkels steeds meer en groter worden, wordt afschalen naar ‘niets’ steeds moeilijker. Wanneer je vaker komt floaten zul je merken dat je steeds gemakkelijker en sneller in die diepe ontspanning kunt komen.

Je kunt ook last hebben van lichamelijke onrust, spanning en schokjes. Dat kan het gevolg zijn van een (oude) blessure, ook spierpijn of overmatige stress kunnen zorgen voor meer onrust tijdens het floaten.

We raden je daarom altijd aan om de eerste keer drie keer in relatief korte tijd (in 1-3 maanden) te komen. Zo ervaar je het beste wat floaten voor jou kan betekenen.

Magnesium Treatments

Floaten tijdens je zwangerschap

Tijdens je zwangerschap is je lichaam druk aan het werk. Dit kost niet alleen meer energie. Maar de groeiende buik dragen wordt steeds zwaarder en er komt extra druk op je wervelkolom en je (rug)spieren. Floaten kan helpen (lichte) klachten als (spier)pijn en vermoeidheid te verminderen. Daarnaast is het ontzettend fijn je buik even niet te hoeven dragen en te genieten van de gewichtloosheid.

Arrangementen

Combineer jouw floatsessie met een fijne massage of pakking voor de hele Sparkle beleving.

Wanneer je na je floatsessie op de massagetafel gaat liggen, ben je al helemaal ontspannen. De massage wordt hierdoor nog relaxter. Je kunt je gemakkelijker overgeven en ultieme ontspanning ervaren.

 

Magnesium Treatments
[instagram-feed]

  Contact

We'd love to stay in touch.

Dus heb je een vraag of een opmerking? Stuur ons vooral een berichtje.

5 + 15 =

Sparkle Emmen

Weerdingerstraat 42
7815 SC Emmen

06 11830098
emmen@sparklebabyspa.nl

Sparkle Groningen

Kleine Butjesstraat 1
9712 EX Groningen

06 55471210
info@sparklebabyspa.nl