Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Floaten Baby Spa

Hydrotherapie in de Baby Spa

Floaten

Letterlijk vertaald is ‘floaten’ drijven. Baby’s drijven in onze diepe babyjacuzzi’s door middel van een gecertificeerde en comfortabele neckfloat. Door de gewichtloosheid in het water hangt je baby niet áán het bandje, maar leunen de kin en het achterhoofd óp de neckfloat. Onze neckfloat heeft een dubbel luchtsysteem, dubbele sluiting is voldoet aan de hoogste veiligheidseisen (getest in Duitsland EN13138-1: 2014 KLASSE / KLASSE B).

Na 9 maanden in de baarmoeder te hebben rondgezwommen, is je baby wel een volleerd zwemmer te noemen. Water is voor je baby niet vreemd, maar juist heel vertrouwd. Het warme water uit onze baby jacuzzi wordt op lichaamstemperatuur gehouden en herinnert je baby daarom aan de tijd in de buik. Door zelfstandig rond te dobberen worden de fysieke én mentale ontwikkeling van je baby gestimuleerd.

Floaten is een vorm van hydrotherapie. Hydrotherapie is het bewegen (of oefeningen doen) in warm water. Floaten helpt je baby te ontwikkelen en klachten te verminderen, bijvoorbeeld:

 

Darmkrampjes

Coördinatie

Reflux

Slaapritme

Spierontwikkeling

Beter immuunsysteem

Sterkere longen

Ontspanning

De druk van het water

De opwaartse druk van het water zorgt ervoor dat je baby zijn of haar lichaam helemaal vrij kan bewegen. Anders dan op het land, wordt het lichaamsgewicht van je baby grotendeels door het water gedragen. De neckfloat geeft je baby de vrijheid om helemaal zelf, zonder tussenkomen van druk van bijvoorbeeld jouw handen of een ondergrond (die je baby in een bepaalde positie ‘duwen’), te bewegen. Deze ‘gewichtsloosheid’ zorgt ervoor dat andere bewegingen kunnen worden gemaakt en andere spieren worden aangesproken.

 

Verlichting bij klachten als reflux en darmkrampjes

Doordat je baby beweegt in het water, ontstaan kleine golfjes. Deze helpen je baby zijn of haar balans en coördinatie verder te ontwikkelen. De tegendruk, ook wel hydrolische druk, zorgt dat de reactietijd verlengt. Hierdoor heeft het lichaam extra tijd om te corrigeren en anticiperen. Doordat je baby alleen in het bad is, wordt ook het zelfbewustzijn geprikkeld. Meer bewegen leidt tot meer golfjes.

De zachte tegendruk van het water heeft ook een positief effect op de ontwikkeling van de spieren. Door de tegendruk worden zelfs de kleinste spiertjes versterkt. De spijsvertering van je baby wordt gestimuleerd en ook de ademhalingsspieren (en daardoor longcapaciteit) worden versterkt. Door het versterken van de spieren en het stimuleren van de spijsvertering kunnen klachten als reflux en darmkrampjes verminderen.

 

Floaten, naar babyzwemmen of thuis in bad?

Waarom zou je je baby laten floaten bij Sparkle Baby Spa? Je kunt je baby thuis toch ook in bad doen? De ervaring van het floaten of thuis in bad gaan is voor je baby heel anders. Allereerst zijn onze babyjacuzzi’s extra diep, waardoor je baby de kans heeft om ‘rechtop’ te drijven in de band.

Baby’s die het niet prettig vinden om in bad te gaan, vinden floaten doorgaans heerlijk. Het vermoeden is, dat dit onder andere komt doordat je baby echt rechtop kan (zoals ook in een tummytub) en de vrijheid heeft om helemaal zijn eigen posities te kiezen.

 

Gezuiverd, warm water, veilig voor de gevoelige huid

Doordat we gezuiverd water gebruiken en geen chemische middelen toevoegen aan ons bad, is het water zachter voor de huid dan kraanwater. Wanneer je dit vergelijkt met het chloorwater van het zwembad is dit helemaal een verschil. Juist voor baby’s die al huidproblemen (bijvoorbeeld eczeem) of een gevoelige huid hebben, is dit chloorwater niet prettig en kan het een drogere en schilferige huid veroorzaken. Het gezuiverde water is wél geschikt voor baby’s met een zeer gevoelige huid en voor baby’s met eczeem. Doordat het water vrij is van chemicalien en chloor én dat opgeloste stoffen als metalen, kalk en landbouwgiffen voor bijna 100% zijn uitgefilterd, is het zacht voor de huid. En dat voel je!

 

Vrij van chemicaliën en chloor

Bij onze Baby Spa wordt het water na elke sessie ververst en wordt de baby jacuzzi schoongemaakt, zonder chemische middelen. Anders dan in een zwembad komt je baby (en de huid) niet in aanraking met bacteriën, huidschilfers en ziektes van anderen. Daarnaast wordt het water op een constante temperatuur gehouden. We houden hiervoor lichaamstemperatuur (35-37 graden Celcius) aan. Ter vergelijk: zwembadwater voor babyzwemmen is gemiddeld zo’n 32 graden Celsius.

Doordat we warm water gebruiken in de baby jacuzzi’s, je baby met de neckfloat – behalve zijn hoofdje – volledig onder water zit en de we ruimte tot een fijne temperatuur verwarmen, hoef je je geen zorgen te maken over je kleine baby die zijn of haar temperatuur nog niet goed kan vasthouden. Sparkle Baby Spa is juíst heel geschikt voor kleine baby’s. Vanaf 2 weken, wanneer de navel volledig geheeld is en je baby minimaal 3 kilogram is, ben je van harte welkom. Oók, of juíst, wanneer je baby (te) vroeg of (te) licht geboren is. Twijfel je toch of wil je wat extra informatie (specifiek op jullie situatie), stuur ons dan een berichtje. We denken graag met je mee. 

 

Prikkels verminderen

Ontspanning is de basis van het floaten. Om ultieme ontspanning te bereiken, houden we het aantal prikkels tijdens je bezoek aan onze Baby Spa graag zo laag mogelijk. Je bent er daarom altijd zeker van dat wanneer je een afspraak boekt, je de Spa altijd voor jullie alleen hebt. Of je nu met één of met twee kindjes (en gezinnen) komt. We vinden dit ontzettend belangrijk, omdat we op deze manier het aantal prikkels voor je baby, maar ook voor jullie, zo laag mogelijk kunnen houden. Hierdoor kunnen jij én je baby nog meer ontspannen, genieten en écht aandacht hebben voor elkaar. 

 

 

Kiezen voor Sparkle Baby Spa

Kwaliteit, professionaliteit, maar vooral ook heel veel warmte, liefde en persoonlijke aandacht. Bij Sparkle Baby Spa doen we er alles aan om het floaten voor jou en je baby zo fijn en waardevol mogelijk te maken. We kijken hierbij echt naar wat jouw baby aangeeft (in zijn of haar non-verbale communicatie).

Positieve effecten

Naast ontspanning voor jou en je baby, draagt de Spa bij aan de fysieke en mentale ontwikkeling van je baby en geeft het verlichting bij klachten als reflux, buikkrampjes en overstrekken.

Veilig en vertrouwd

Onze baden worden gevuld met gezuiverd water, vrij van chemicaliën en chloor. De neckfloats zijn uitvoerig getest en voldoen aan de hoogste veiligheidseisen.

Persoonlijke aandacht

Doordat elke sessie een privé Baby Spa is, of je nu alleen boekt of samen met je vriendin, (schoon)zus of buurvrouw, kunnen we de sessie helemaal op jou en je baby afstemmen.

Ultieme ontspanning

Onze sfeervolle inrichting, zo min mogelijk prikkels (geen vreemde ouders of baby’s!) en onze oprechte aandacht laten je baby en jou sneller ontspannen

Na één Baby Spa sessie merk je misschien al een verschil, maar na meerdere sessies zul je zien dat de positieve effecten voor je baby sterker worden én langer aanhouden.

 

Floaten en de wetenschap

Uit Braziliaans onderzoek* komt de conclusie dat hydrotherapie veilig en effectief de kwaliteit van slaap en vermindering van pijn van premature baby’s (op neonatale ICU’s) verbetert, zonder farmaceutische middelen te gebruiken. Ondanks de significante verschillen in de testgroepen uit het onderzoek, moet nog wel een grootschaliger onderzoek opgezet worden om deze resultaten te kunnen generaliseren.

*Brazilian Journal of Physical Therapy – 2010 – Carine Vignochi; Patrícia P. Teixeira; Silvana S. Nader – Universidade Luterana do Brasil (ULBRA)

 

Uit onderzoek van o.a. Kulkarni* blijkt dat de Baby Spa specifiek de motoriek stimuleert, ontspanning brengt en de slaapkwaliteit van baby’s verbetert.

* Massage and touch therapy in neonates: the current evidence – 2010 – Kulkarni, A, Kaushik, JS, Gupta, P, Sharma, H & Agrawal

Reviews

Nienke Marije


Super leuke ochtend gehad bij Sparkle Baby Spa in Franeker. Iris gaf goede tips en mijn dochter heeft heerlijk gefloat. Na de afspraak was ze helemaal rozig en heeft ze heerlijk geslapen!

Tessa


Wij zijn vandaag met ons zoontje van 6 weken bij Baby Spa geweest. Aiden vond het heerlijk! Aiden had heel erg last van zijn darmen en dat is door de Spa helemaal “opgelost”. Top!

Redjesh


Wij zijn hier vanmorgen geweest en wat was dit fijn! Voor zowel ons, als onze dochter. Iris is ontzettend lief en neemt alle tijd, voelt de situatie ter plekke heel goed aan! De omgeving is prachtig én rustgevend! Onze dochter is erg onrustig maar na het floaten en de massage heeft ze de hele middag heerlijk geslapen. Een hele goeie ervaring, wij komen dan ook snel terug!

Freek


Onze dochter heeft van de behandeling genoten en wij ook. Met veel aandacht, kennis, liefde, rust en oog voor detail heb je een super ervaring bij Baby Spa. We kunnen het iedereen aanraden en we gaan zelfs nog een keer weer.

Dit is een kleine greep uit de reviews die wij hebben ontvangen. Lees meer reviews op Google.

Contact

Wil je direct een afspraak maken? Klik dan op de button hieronder.

Sparkle Groningen
Kleine Butjesstraat 1
9712 EX Groningen

06 554 712 10
groningen@sparklebabyspa.nl

 

Sparkle Friesland
Dijkstraat 13
8801 LR Franeker

06 214 779 98
franeker@sparklebabyspa.nl

× Whatsapp