Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Floaten in magnesium - Sparkle Franeker

Floaten in magnesium

Heerlijk zweven en alles om je heen vergeten? Tijdens het floaten in magnesium kun je vrij van prikkels genieten van ontspanning, wellbeing en letterlijk wegdrijven.

Je lichaam en geest komen helemaal tot rust in onze privé floatruimte.

Plan jouw floatsessie in Franeker

In onze sfeervolle privé float ruimte geniet jij van ultieme ontspanning.

Selecteer jouw keuze; kies de tijd en datum die jou uitkomt en vul vervolgens je gegevens in.
Heb je een cadeaubon en wil je een afspraak boeken? De code kun je invullen in stap 4 Overzicht van je afspraak, rechts onderin.

Geen beschikbaarheid op het moment dat het jou uitkomt of last minute boeken? Stuur ons gerust een mailtje of een appje (06 55 47 1210). Misschien kunnen we wat schuiven in de planning en zo direct je afspraak plannen.

Wat neem ik mee naar het floaten?

Je hoeft in principe weinig mee te nemen naar je float afspraak. Om de prijzen voor jou zo laag mogelijk te houden, vragen we je wel een eigen handdoek en eventueel een badjas mee te nemen.

Badkleding is niet nodig, maar mag wel als je het prettig vindt. Onze floatruimte is een privé ruimte, je bent dus niet met anderen in de spa.

Als je het fijn vindt, kun je ook je eigen oordopjes meenemen. En als je lenzen draagt, kun je een lenzenbakje met vloeistof meenemen.

Voor tijdens het floaten is een nekkussentje aanwezig.

Na het floaten stap je onder de douche om de magnesium van je af te spoelen. Natuurlijk hebben we fijne verzorgingsproducten die je kunt gebruiken.

Na de sessie raden we je aan goed te drinken. Je krijgt van ons daarom een lekker kopje thee.

Kunnen we met z'n tweetjes komen floaten?

Floaten is in principe iets wat je alleen doet. Door jezelf af te sluiten van alle prikkels, kun je heel diep ontspannen en is het floaten heel effectief om bijvoorbeeld stress te verminderen. Deze diepe ontspanning bereik je niet als je samen met iemand anders in de floatpod ligt.

We kunnen jullie wel een arrangementje aanbieden, waarbij je om en om float. De ander krijgt dan een fijne massage, voetenbad of magnesium pakking. We kunnen dit ook uitbreiden met een lekkere lunch of high-tea.

Floaten en claustrofobie?

Je bent zeker niet de enige die niet houdt van kleine ruimtes of snel het gevoel heeft opgesloten te zitten. Onze floatruimte is een grote ruimte helemaal voor jou alleen. Door de fijne sfeer voel je je vast gelijk ontspannen.

Je kiest zelf of je de klep van de floatpod dicht wilt doen of niet. Het is belangrijk dat jij je goed voelt, dat ontspant namelijk een stuk lekkerder.

Ik heb een cadeaubon. Hoe kan ik boeken?

Heb je een cadeaubon? De code op je bon vul je in in stap 4 Overzicht van je afspraak, rechts onderaan (onder de strippenkaarten).

Mocht je er toch niet uitkomen, we helpen je graag met inboeken via:

Als je in je berichtje aangeeft dat het gaat om een (volwassenen) floaten in Franeker en welke dag of datum je voorkeur heeft, kunnen we je nog sneller helpen. Wil je een cadeaubon kopen? Dat kan natuurlijk ook! 

Kun je floaten tijdens of na je zwangerschap?

Juist wanneer je zwanger bent, is floaten ontzettend fijn en effectief. Je lichaam heeft meer behoefte aan magnesium omdat het een deel doorgeeft aan je baby.

En met een groeiende, zwaarder wordende buik is het gewichtloos voelen ontzettend fijn.

Lees meer over floaten rondom je zwangerschap

Floaten in magnesium - Sparkle Franeker

De voordelen van floaten

Floaten is een heel fijne en ontspannen manier om jouw magnesiumtekort (steeds meer mensen hebben een tekort aan magnesium) aan te vullen. Een heerlijk momentje voor jezelf, zonder externe prikkels.

Na het floaten zal je merken dat je je energieker en uitgerust voelt. Een uur floaten staat gelijk aan 4-5 uur slaap. Dat zorgt dat je echt als herboren uit de floatpod stapt.

lagere bloeddruk

Floaten verlaagt je bloeddruk, wat op lange termijn vele voordelen heeft, ook wanneer je bloeddruk niet hoog is op het moment van floaten. Tegelijk stabiliseert het floaten je hartritme.

minder spierkrampen

de magnesium die opgenomen wordt door je huid zorgt dat je spieren meer ontspannen. Blessures, spierspanningen, -krampen en pijn verminderen hierdoor en je herstelt sneller.
Sparkle favicon

minder stress

tijdens het floaten verdwijnen externe prikkels. Je komt in een helemaal ontspannen staat van zijn en kunt zelfs in slaap vallen (don’t worry, je blijft gewoon drijven). Door te floaten verminder je fysieke en mentale stress.

Floaten

helpt je beter slapen
verbetert je concentratie
geeft je creativiteit een boost
verlicht pijn
bevordert spierherstel

Wat is floaten?

Floaten is het gewichtloos drijven in water met een hoge concentratie magnesium. Doordat je lichaam ligt in water wat op lichaamstemperatuur is gebracht, hierdoor vervaagt de grens van je lichaam en het water, je voelt de zwaartekracht niet meer. Na een tijdje heb je zelfs het gevoel dat je zweeft.

Bij Sparkle heb je een fijne, sfeervolle privé ruimte helemaal tot je beschikking. Je kunt eerst even douchen, om vervolgens je privé floatpod in te stappen. Wanneer je de klep volledig dicht doet, kun je jezelf helemaal afsluiten van prikkels als licht, geluid en zwaartekracht. Veel mensen ervaren geen tijd meer en dommelen weg of vallen in slaap.

 

Voor wie?

Floaten is voor iedereen. Of je nu gewoon lekker wilt ontspannen, minder stress wilt ervaren of (spier)pijn wilt verlichten. Floaten is een fijne manier om ultieme ontspanning te ervaren.

Door je gewichtloosheid tijden het floaten in combinatie met de magnesium haal je stuk spierspanning en druk weg. Je zuurstofopname verbetert en je bloed stroomt beter naar je hersenen, organen en ledematen. Een goede bloed toevoer helpt spierpijn, vermoeidheid en bijvoorbeeld koude handen/voeten verminderen. Mensen met fibromyalgie, reumatische klachten, (gewrichts)slijtage en chronische pijn hebben vaak veel baat bij het floaten. Ze ervaren niet alleen verlichting tijdens de floatsessie, maar dit werkt door.

Ben je zwanger? Ook dan is floaten een super idee! Juist wanneer je zwanger bent, is het fijn je lichaam gewichtloosheid te laten ervaren. Daarnaast is de extra magnesium die je opneemt via je huid fijn meegenomen.

Floaten en de wetenschap

De oorsprong van het floaten ligt in de jaren ’50. De Amerikaanse neuroloog John Lilly ontwikkelde in die tijd de eerste floatcabine, omdat hij vermoede dat wanneer men zich af zou sluiten van prikkels dit een positief effect op lichaam en geest zou hebben. De therapie kreeg de officiele naam: floatation REST (Restricted Environmental Stimulation Technique)

In de afgelopen jaren is steeds meer wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van floaten. Uit onderzoek blijkt dat floaten een positief effect heeft op vermoeidheid, stress en herstel van je lichaam. Floaten zorgt dat je bloeddruk en hartslag dalen, je endorfines (de hormonen waar je blij van wordt) stijgen juist. Daarnaast helpt floaten melkzuur (wat spierpijn triggert in je spieren) verminderen.

In de sportwereld worden floaten en magnesium al een tijd lang gebruikt om sneller te herstellen van inspanning en blessures, maar ook om de prestaties te verbeteren.

Floaten & magnesium

Magnesium is één van de belangrijkste mineralen voor je gezondheid. Magnesium wordt namelijk bij vele honderden processen in je lichaam gebruikt.

Via de huid neem je magnesium beter op dan vanuit (het slikken van) supplementen. In onze float pod vul je je magnesium aan en geniet je van de ontspanning in een prikkelvrije omgeving. Een win-win dus!

 

Magnesium

  • zorgt dat je minder vermoeid bent en minder stress ervaart
  • zorgt dat je spieren kunnen ontspannen en soepel blijven
  • helpt je slaap te verbeteren
  • draagt bij aan sterke botten en tanden
  • speelt een rol bij cel vernieuwing en celdeling

 

Onze magnesium is van de hoogste kwaliteit en heeft een hoge concentratie magnesiumchloride. Deze is 100% zuiver, zonder toevoegingen van hulpstoffen en conserveermiddelen.

  Contact

We’d love to stay in touch.

Dus heb je een vraag of een opmerking? Stuur ons vooral een berichtje.

5 + 3 =

Logo Sparkle mom & baby spa

Sparkle Drenthe

Weerdingerstraat 42
7815 SC Emmen

06 55471210
info@sparklebabyspa.nl

Sparkle Groningen

Kleine Butjesstraat 1
9712 EX Groningen

06 55471210
info@sparklebabyspa.nl