Web Analytics Made Easy -
StatCounter

FAQ

Wil je meer weten weten over Sparkle mom & baby spa?

We beantwoorden je vragen natuurlijk graag. Of je nu meer wilt weten over babymassage en floaten, magnesium of op zoek bent naar onze vestigingen.

De meest gestelde vragen staan hieronder.

Onze vestigingen

Hoe kom ik bij jullie spa en waar kan ik parkeren?

De meest gestelde vragen over de baby spa

Vanaf en tot welke leeftijd is de baby spa?

Baby’s vanaf 2 weken oud (als de navel is geheeld) zijn van harte welkom bij Sparkle baby spa.

Tijdens de massage houden we altijd rekening met de leeftijd (en natuurlijk ook de signalen) van je baby. Wanneer je komt voordat je baby zes weken oud is, wordt Shantala babymassage afgeraden, omdat dit te inspannend is voor je kindje. We gebruiken daarom ook andere technieken. Alles aangepast op wat jouw baby’tje aangeeft en aan kan.

Omdat we extra diepe baden hebben, kunnen baby’s bij ons tot ongeveer 9 maanden doorfloaten. Wanneer je baby te vroeg geboren is (prematuur of dysmatuur) kan je baby mogelijk zelfs nog na 9 maanden bij ons terecht. Twijfel je hierover? Je kunt dan het beste even contact met ons opnemen.

We adviseren je wel (ruim) voor die 9 maanden te komen, floaten heeft namelijk juist voor kleinere/jongere baby’s veel positieve effecten. Denk bijvoorbeeld aan het verminderen van darmkrampjes en refluxklachten en het ontwikkelen van de longen en spieren. Hoe kleiner de baby, hoe meer dit nog in ontwikkeling is. Daarnaast geven kleine baby’s zich vaak gemakkelijker over aan het warme water, omdat de herinneringen aan de baarmoeder (floatend in het vruchtwater) verser zijn.

Direct een afspraak inplannen

Waarom kiezen voor Sparkle baby spa?

Sparkle baby spa is méér dan zomaar een baby spa en veel méér dan een plek waar baby’s kunnen genieten van een badje. Voor ons komen ontwikkeling, gezondheid en ontspanning voor baby’s en hun ouders samen bij Sparkle.

Sparkle baby spa is een beleving voor ouder en baby, waarbij ontspanning en bonding de basis is. We vinden het ontzettend belangrijk jou en je kindje te volgen, te kijken naar wat voor jullie werkt, waar jouw baby behoefte aan heeft. Door onze uitgebreide ervaring en opgedane kennis kunnen we jullie op een fijne manier helpen bij onder andere darmkrampjes, eczeem en spierspanningen. Maar ook wanneer jouw kindje geen problemen heeft, is een bezoek aan Sparkle een ervaring die jou en je kindje dichter bij elkaar brengt.

Onze sessies zijn altijd privé. Door tijdens de sessies geen – voor jullie – vreemde ouders toe te laten, zorgen we dat het aantal prikkels voor je kindje zo laag mogelijk blijft. Maar het zorgt ook dat jullie beter ontspannen. En dat voel jij niet alleen, je baby ook!

We hebben inmiddels ervaring met meer dan 1000 baby’s en hun ouders en hebben veelvuldig contact met artsen en verloskundigen.

Lees nog veel meer over wat Sparkle zo bijzonder maakt

 

Is Sparkle baby spa geschikt voor mijn kindje?

Is je kindje te vroeg of erg licht geboren?

Babymassage en floaten zijn ontzettend geschikt voor prematuur en dysmatuur baby’s. Onderzoek wijst uit dat te vroeg geboren baby’s ontzettend veel profijt hebben van babymassage en dat dit zowel hun groei, als de alertheid van de baby en de bonding met de ouders significant versterkt. Het floaten zorgt er (o.a.) voor dat naast het trainen van de spieren en dus versterken van het lichaam, ook de longcapaciteit wordt vergroot.

Voor alle baby’s geldt dat de spa de band met de ouders versterkt, maar juist de baby’s die het in het begin wat lastiger hebben gehad, door bijvoorbeeld een couveuse start, hebben extra baat bij deze vorm van bonding.

 

Heeft jouw kindje een (extreem) gevoelige huid of eczeem?

Met onze achtergrond in skin & health (Dominique is o.a. huidtherapeut) zijn we gespecialiseerd in de huid en huidproblemen. Het water waarin wordt gefloat is speciaal gezuiverd en vrij van chemicaliën en andere stoffen die agressief kunnen zijn voor de huid. De baden worden gereinigd met een speciaal O3 systeem, een natuurlijk schimmeldodend en bacterie-werend systeem, zonder chemische toevoegingen. Doordat het water is gezuiverd, is dit zelfs extra zacht voor de huid en zien we dat baby’s met huidproblemen een zachtere huid krijgen van dit water.

De olie waarmee we masseren is ontwikkeld in samenwerking met biochemici, cosmetologen en dermatologen. Het is een ontzettend voedende olie, zonder twijfelachtige stoffen als parabenen, minerale oliën en siliconen. Natuurlijk is deze olie niet op dieren getest. Deze olie heeft een rustgevend effect op eczeem. 

Baby’s met eczeem kunnen dus niet alleen veilig bij ons genieten van de spa, maar profiteren ook van een rustigere, zachtere huid.

Twijfel je? Neem dan even contact met ons op, dan kijken we samen of de spa voor jullie geschikt is.

Is de neckfloat veilig?

Ja! Veiligheid is voor ons ontzettend van belang. We gebruiken daarom – in tegenstelling tot veel andere baby spa’s – geen floats vanuit China, maar hebben floats uit Canada. Deze floats voldoen niet alleen aan de internationale gezondheids- en veiligheidsnormen (waaronder de voorschriften van Health Canada), maar overtreffen deze.

In Canada is de wet- en regelgeving voor producten veel scherper dan in Nederland (en natuurlijk ook veel scherper dan in China. Laat je niet misleiden door een CE keurmerk – dit zegt dat het product voldoet aan de minimumeisen, vooral gestoeld op het materiaal wat gebruikt is).

De floats zijn gemaakt van hoogwaardig toxine-, latex- ftalaat- en loodvrij PVC, dikker en duurzamer dan de standaard floats. Elke float heeft twee verschillende luchtkamers met elk een goed passend luchtslot en gladde randen.

Onze floats zijn niet alleen veilig, maar ook comfortabel voor je baby. Door de ingebouwde kinsteun, leunt het kinnetje van je baby op de band en is er geen gewichtsdruk op de nek van je baby. Ook de ademhaling van je baby wordt niet beïnvloedt door de neckfloat.

 

Wat doen we bij vaccintaties en koorts?

Direct na de vaccinaties en wanneer je baby koorts heeft, worden babymassages afgeraden. Zorg er daarom voor dat er minimaal 3 dagen tussen de vaccinatie en je bezoekje aan de baby spa zitten.

Ook wanneer je baby griep heeft (met koorts) of diarree kun je je bezoek beter uitstellen. Is je baby alleen verkouden? Dan kan hij of zij gewoon komen. Twijfel je? Je kunt ons natuurlijk altijd even bellen.

Wat als ik moet annuleren?

Wat neem ik mee naar de baby spa?

Het enige wat je zelf mee moet nemen is (extra) voeding en een schone luier voor je kleintje. Omdat de meeste baby’s na hun spa sessie fijn in slaap vallen, is een lekkere pyjama of boxpakje voor je kindje ook altijd fijn.

Wij zorgen voor:

 • de neckfloat (veilig en gecertificeerd) met een schone hoes
 • een zwemluier
 • een zwembroekje
 • 100% natuurrubber badspeeltjes
 • een badcape
 • zachte hydrofielen
 • luxe voedende en pure Sparkle massageolie
 • een lekkere kop koffie of thee

Wie mag ik meenemen naar de baby spa?

We willen graag dat alle baby’s volledig in alle rust kunnen genieten van het floaten en hun massage. Rust, ontspanning en zo min mogelijk prikkels liggen aan de basis van een succesvolle baby spa sessie. Er zijn daarom maximaal 2 volwassenen (van 16 jaar of ouder) per baby welkom bij de sessie.

Broertjes of zusjes mee? Wil je toch graag een broertje/zusje meenemen naar de sessie of met meer dan 2 volwassenen komen? Geef dit dan aan in het opmerkingen veld bij het boeken van je afspraak. We kunnen hier dan natuurlijk over in overleg.

Wanneer kan ik mijn baby het beste voeden?

Floaten kost energie, het is dus fijn dat je baby wat brandstof heeft om tijden het floaten te gebruiken. We raden je daarom aan 10-30 minuten voor je sessie je baby (extra) te voeden.
Het is belangrijk dat je baby in elk geval niet hongerig aan de sessie begint. Natuurlijk is bijvoeden tijdens de sessie geen probleem, net zoals dat het geen probleem is dat je baby vrij snel na de voeding het water in gaat.

Wil je je baby voeden bij ons? Het is niet mogelijk om eerder dan je afspraak te komen om te voeden. We nemen wel ruim de tijd, dus aan het begin van je afspraak nog wat (bij)voeden is zeker mogelijk. We hebben een sfeervolle ruimte met schommelstoel en voedingskussen, waar je gebruik van kunt maken om in alle rust te voeden. Natuurlijk hebben we ook een waterkoker.

Waarom babymassage en floaten?

De combinatie van babymassage en floaten is niet alleen ontzettend ontspannen voor je baby, maar heeft ook een heel aantal positieve effecten op zowel de fysieke als de mentale groei en gezondheid van je pasgeborene.

Of kijk op onze speciale pagina over floaten en over babymassage.

Hoe lang duurt een baby spa sessie?

Je bent ongeveer een uur kwijt aan een volledige sessie bij de Sparkle baby spa.

Na het uitkleden en eventueel nog voeden van je baby, starten we met de babymassage. Hierna krijgt je baby een neckfloat om en mag hij in de babyjacuzzi genieten in warm water (op lichaamstemperatuur).

Na het floaten droog je je baby af en kleed je hem lekker (warm) aan. Na de massage en het floaten kan het zijn dat je baby een beetje hongerig is. Natuurlijk kun je je baby dan bij ons voeden. We hebben hiervoor een fijne schommelstoel of bankje staan.

Wat kost een sessie en hoe boek ik bij Sparkle?

Het gemakkelijkst is om je sessie online bij ons te boeken.

 • Je kiest eerst in welke spa je graag wilt langskomen
 • Vervolgens geef je aan of je alleen met je baby in de Spa wilt zijn (Sparkle Star) of dat je samen met een andere baby wilt komen (Sparkle Family & Friends)

Een Sparkle Star sessie kost € 69,50  
Een Sparkle Family & Friends sessies kost € 122,50 (voor 2 baby’s)

Al onze sessies zijn privé en bestaan uit babymassage en hydrotherapie (floaten)

 • Daarna kies je een datum in de kalender en vervolgens de tijd
 • Je kunt nu de betaling voldoen met iDeal of Creditcard
 • Zodra je hebt geboekt, ontvang je van ons een bevestiging. Heb je deze niet ontvangen (en je spambox gecheckt?), laat het ons dan weten!

 

Wist je dat wanneer je vaker wilt komen, we ook voordeligere strippenkaarten hebben?

 • 3x baby spa:   189,00. Dit is een korting van   € 19,50
 • 5x baby spa:   315,00. Dit is een korting van   € 32,50
 • 7x baby spa:   425,00. Dit is een korting van   € 61,50
 • 10x baby spa: 595,00. Dit is een korting van € 100,00

 

Heb je een cadeaubon of wil je toch liever per telefoon of e-mail boeken? Je kunt ons bereiken op 06 55 471 210 of info@sparklebabyspa.nl

Maak direct een afspraak
Je eigen Sparkle Baby Spa beginnen?

De meestgestelde vragen over floaten en magnesium

Voor wie is floaten bij Sparkle?

Daar kunnen we kort over zijn: floaten is goed voor iedereen!

Of je nu oud of jong bent, man of vrouw, gezond bent of last hebt van klachten… Floaten is een manier om helemaal te ontspannen en alle prikkels buiten te sluiten. Daarom zijn alle volwassenen (18+)  bij ons welkom om te komen floaten. Ben je onder de 18 en wil je toch komen floaten? Dit mag, onder begeleiding van een volwassene, vanaf 12 jaar. Geef dit vooraf wel altijd even aan, zodat we hier rekening mee kunnen houden.

Wanneer je een ernstig verhoogde of lage bloeddruk of epilepsie hebt, kun je het best vooraf met je eigen (huis)arts overleggen, of het verstandig is om te komen floaten. Je hebt dan iets meer kans op flauwvallen en misselijkheid.

 

Wanneer is floaten bij ons niet toegestaan?

 • tijdens je menstruatie
 • wanneer je open wonden hebt
 • wanneer je incontinent bent
 • wanneer je voorgaand aan de sessie alcohol en/of drugs hebt gebruikt
 • bij (zwaar) psychiatrische patienten en mensen met klinische depressies
  De effecten van het floaten kunnen dan onvoorspelbaar zijn.

 

 

Kun je samen komen floaten?

Floaten is in principe iets wat je alleen doet. Door jezelf af te sluiten van alle prikkels, kun je heel diep ontspannen en is het floaten heel effectief om bijvoorbeeld stress te verminderen. Deze diepe ontspanning bereik je niet als je samen met iemand anders in de floatpod ligt.

We kunnen jullie wel een arrangementje aanbieden, waarbij je om en om float. De ander krijgt dan een fijne massage, voetenbad of magnesium pakking. We kunnen dit ook uitbreiden met een lekkere lunch of high-tea.

 

 

Waar kan ik komen floaten?

Op dit moment is het floaten in magnesium alleen in Franeker te boeken. We hopen dit in de toekomst ook op onze andere locaties in te kunnen zetten. 

Boek direct jouw float-sessie

Hoe bereid ik me voor op mijn float sessie?

 • Drink een uur voordat je komt floaten geen koffie meer. 
 •  
 •  
 • Je oren beschermen? We hebben oordopjes zodat er geen water in je oren loopt
 • Lenzendragers doen er goed aan de lenzen even uit te nemen. Neem dus doosje en vloeistof mee
 • Scheren of ontharen vlak voor een floatsessie is niet handig. Het hoge gehalte aan zout in het water kan je huid irriteren
 • Drink en eet niet te veel voor je sessie en ga ook niet intensief sporten, voorkom dat je gestresst bent
 • Met huidbeschadigingen die nog moeten genezen is het helaas niet toegestaan om te floaten
 • Ook tijdens de menstruatie is floaten niet toegestaan
 • Vergeet niet voorafgaand aan je bad om even naar het toilet te gaan

Wat neem ik mee als ik kom floaten?

Je hoeft in principe weinig mee te nemen naar je float afspraak. Om de prijzen voor jou zo laag mogelijk te houden, vragen we je wel een eigen handdoek en eventueel een badjas mee te nemen.

Badkleding is niet nodig, maar mag wel als je het prettig vindt. Onze floatruimte is een privé ruimte, je bent dus niet met anderen in de spa.

Als je het fijn vindt, kun je ook je eigen oordopjes meenemen. En als je lenzen draagt, kun je een lenzenbakje met vloeistof meenemen.

Voor tijdens het floaten is een nekkussentje aanwezig.

Na het floaten stap je onder de douche om de magnesium van je af te spoelen.

We raden je aan na de sessie – de hele dag – goed te drinken. Je krijgt van ons daarom een lekker kopje thee.

Is floaten veilig?

Kan ik floaten met psoriasis, eczeem of acne?

Juist voor mensen met huidaandoeningen kan magnesium ontzettend veel effect hebben. Magnesium zorgt ervoor dat de huid niet uitdroogt. Het is daarnaast ook ontstekingsremmend en werkt desinfecterend. Wanneer er pure magnesium wordt gebruikt – zoals bij Sparkle ook het geval is – zal dit de zuurgraad van je huid niet aantasten. Het floaten heeft ook als voordeel – ten opzichte van slikken – dat de magnesium je maag-darmkanaal niet belast.

Mensen met psoriasis, eczeem, acne en rosacea hebben veel baat bij het ontstekingsremmende effect van magnesium, gecombineerd met de verbetering van het afweersysteem en het verminderen van stress. De magnesium zorgt ervoor dat de huid gehydrateerd en rustiger wordt.

Kan ik floaten tijdens mijn zwangerschap?

Juíst als je zwanger bent, is floaten ontzettend fijn. Je magnesium wordt niet alleen aangevuld, wat krampen en restless legs drastisch kan verminderen, maar je ben ook even helemaal gewichtloos. 

Bij Sparkle zijn we gespecialiseerd in floaten en magnesium voor zwangeren. Je bent bij ons dus in goede handen. 

Lees meer over floaten tijdens je zwangerschap

Ik ben claustrofobisch, is floaten wel wat voor mij?

Je bent zeker niet de enige die niet houdt van kleine ruimtes of snel het gevoel heeft opgesloten te zitten. Onze floatruimte is een grote ruimte helemaal voor jou alleen. Door de fijne sfeer voel je je vast gelijk ontspannen.

Je kiest zelf of je de klep van de floatpod dicht wilt doen of niet. Het is belangrijk dat jij je goed voelt, dat ontspant namelijk een stuk lekkerder.

Je eigen Sparkle Baby Spa beginnen?

Algemene vragen

Wat als ik moet annuleren

Afspraken kunnen 24 uur van te voren kosteloos worden geannuleerd. Je houdt je sessie dan tegoed en kunt een afspraak maken voor een andere dag en/of tijd.

Wanneer je minder dan 24 uur van te voren annuleert of niet aanwezig bent bij je afspraak (zonder afmelding), zijn wij genoodzaakt alle kosten in rekening te brengen.

Ziek?
Direct na de vaccinaties en wanneer je baby koorts heeft, worden babymassages afgeraden. Zorg er daarom voor dat er minimaal 3 dagen tussen de vaccinatie en je bezoekje aan de baby spa zitten. Ook wanneer je baby griep heeft (met koorts) of diarree kun je je bezoek beter uitstellen. Is je baby alleen verkouden? Dan kan hij of zij gewoon komen. Twijfel je? Je kunt ons natuurlijk altijd even bellen.

Ben je zelf ziek en kun je niet komen? Geef dit het liefst zo vroeg mogelijk aan. Je kunt ons sowieso altijd een appje sturen (ook ’s avonds laat en ’s ochtends vroeg), dan zien het zo snel mogelijk.

Je kunt telefonisch of per mail annuleren.
Nemen we niet direct op? Je kunt ons ook een appje sturen.

Ik wil graag mijn eigen baby spa beginnen

Wat leuk dat je interesse hebt en wilt werken met baby’s en hun ouders. Wil jij hen de fijnste, meest ontspannen ervaring geven, die ook nog een bijdrage levert op de fysieke en mentale ontwikkeling?

We vinden het fantastisch om met mensen samen te werken die net zo bevlogen, gepassioneerd en enthousiast zijn als wij. Die ouders graag écht willen ondersteunen. Die méér zien dan het mooie plaatje, maar ook echt kijken naar de ‘wellbeing’ en ontwikkeling van baby’s. Ondernemers die graag beslagen ten ijs komen. Wij hebben maandenlang onderzoek gedaan, ook in het buitenland, naar de beste, meest veilige producten en treatments voor de spa.

We delen onze informatie over onze neckfloats en babyjacuzzi’s graag, maar alleen aan onze franchise partners. Op onze speciale franchisepagina vertellen we je meer over ons concept en hoe we graag samen met jou nog meer betekenis willen geven aan ontspanning voor baby’s en hun ouders.

  Contact

We’d love to stay in touch.

Dus heb je een vraag of een opmerking? Stuur ons vooral een berichtje.

8 + 12 =