Web Analytics Made Easy -
StatCounter

FAQ

Wil je meer weten lezen over Sparkle Baby Spa? Hieronder worden de meestgestelde vragen beantwoord. 

Waarom Sparkle Baby Spa?
Er zijn natuurlijk veel andere Baby Spa’s door heel Nederland. Wij pakken dingen net iets anders aan, waardoor de effecten van het floaten en de babymassage nog beter tot hun recht komen. Lees hier meer over wat Sparkle anders maakt. 

Of lees hoe andere ouders hun bezoek aan Sparkle hebben ervaren.

Waarom babymassage en floaten?

De combinatie van babymassage en floaten is niet alleen ontzettend ontspannen voor je baby, maar heeft ook een heel aantal positieve effecten op zowel de fysieke als de mentale groei en gezondheid van je pasgeborene. Lees hier alles over de voordelen.

Of kijk op onze speciale pagina over floaten en over babymassage.

Vanaf welke leeftijd kan mijn baby in de Baby Spa terecht?

Baby’s vanaf 10 dagen zijn van harte welkom bij Sparkle, als de navel is geheeld.

Omdat we extra diepe baden hebben, kunnen baby’s bij ons tot ongeveer 9 maanden doorfloaten. Wanneer je baby te vroeg geboren is (prematuur of dysmatuur) kan je baby mogelijk zelfs nog na 9 maanden bij ons terecht. Twijfel je hierover? Je kunt dan het beste even contact met ons opnemen.

We adviseren je wel (ruim) voor die 9 maanden te komen, floaten heeft namelijk juist voor kleinere/jongere baby’s veel positieve effecten. Denk bijvoorbeeld aan het verminderen van darmkrampjes en refluxklachten en het ontwikkelen van de longen en spieren. Hoe kleiner de baby, hoe meer dit nog in ontwikkeling is. Babymassage is voor baby’s van elke leeftijd fijn en positief.

Hoe ziet een sessie eruit?

Wanneer je een afspraak maakt in de Baby Spa zorgen we ervoor dat jij in alle rust en ontspanning met jouw baby kunt zijn. Al onze afspraken zijn daarom exclusief en privé. Omdat we twee baden hebben, kunnen we ook tweelingen een volledige Baby Spa treatment geven. Of je kunt samen met je zus, vriendin, collega en haar baby komen. Hoe dan ook, jullie zijn nooit met vreemde ouders of baby’s in de Spa. Dit vinden we heel belangrijk, omdat de positieve effecten van het floaten en de massage veel groter zijn als je echt kunt ontspannen.

Je kiest bij het maken van een afspraak voor Sparkle Star (jouw baby is dan de ster van de Spa) of je kiest voor een gezellige Sparkle Family & Friends en boekt beide baden in één keer. Wanneer je kiest voor Sparkle Star, boek je dus een privé afspraak en zijn er geen andere ouders met baby in de Spa.

We starten met een ontspannen babymassage. Hoe fijn is het om zelf contact te maken met je baby en de verbinding op te zoeken? Je masseert je baby daarom zelf. Hierdoor leren jullie elkaar nog beter kennen en wordt jullie band versterkt. Omdat we zo kleinschalig werken, kunnen we de massage helemaal op jouw baby en jouw tempo aanpassen.

Als jullie beide helemaal ontspannen zijn, mag je baby floaten in de speciale babyjacuzzi. Na het uitkleden van je baby, krijgt je van ons een zwemluier en zwembroekje. Vervolgens plaatsen we de neckfloat om het nekje van je baby en kan het floaten beginnen (zie ook bij FAQ “Is de neckfloat veilig). De tijd die je baby in het water ligt, hangt af van zijn of haar reactie. We kijken altijd naar hoe je baby reageert en passen hier de floating-tijd op aan. Wanneer je vaker komt, zal je zien dat je baby meer kracht zal ontwikkelen en het leuker zal vinden om langer te floaten. Wanneer je regelmatig komt, houden we tot maximaal 30 minuten floaten aan. Floaten is namelijk erg vermoeiend voor je baby.

Al tijdens het aankleden zul je merken dat je baby helemaal ontspannen is.

Zorg ervoor dat je op de afgesproken tijd aanwezig bent. We nemen ruim de tijd voor je sessie, en aan het begin van je afspraak voeden of je baby nog even laten wennen aan de omgeving is geen probleem. We kunnen je maximaal 5 minuutjes voor je afspraak binnen laten. Op deze manier kunnen andere ouders hun sessie in de Spa ook fijn en in alle rust afsluiten. 

Hoe lang duurt een sessie?
Je bent ongeveer een uur tot anderhalf uur kwijt aan een volledige sessie bij de Sparkle Baby Spa. Na het uitkleden en eventueel nog voeden van je baby, starten we met de babymassage. Hierna krijgt je baby een neckfloat om en mag hij in de babyjacuzzi genieten van ongeveer 15-20 minuutjes drijven in warm water. Na het floaten droog je je baby af en kleed je hem lekker (warm) aan.

Na de massage en het floaten kan het zijn dat je baby een beetje hongerig is. Natuurlijk kun je je baby dan bij ons voeden. We hebben hiervoor een fijne schommelstoel of bankje staan.

Wat neem je mee?
Je hoeft niet heel veel meer mee te nemen naar de Spa dan dat je normaal in je luiertas doet.
Zorg jij voor:

 • Voldoende voeding voor je baby
 • Luiers en billendoekjes
 • Schone en comfortabele kleertjes of een fijne pyjama voor na de sessie

 

Dan zorgen wij voor:

 • Een veilige, gecertificeerde neckfloat
 • Een zwemluier
 • Een zwembroekje
 • Een badspeeltje
 • Een zachte badcape
 • Voldoende handdoeken en hydrofielen om je baby in te wikkelen en af te drogen
 • De luxe en heerlijke olie van Oolaboo om mee te masseren
 • Een lekker kopje koffie of thee

Natuurlijk hebben we ook een fijne plek om je baby (bij) te voeden.

Wanneer kan ik mijn baby het beste voeden?

Floaten kost energie, het is dus fijn dat je baby wat brandstof heeft om tijden het floaten te gebruiken. We raden je daarom om aan 10-30 minuten voor je sessie je baby (extra) te voeden.
Het is belangrijk dat je baby in elk geval niet hongerig aan de sessie begint. Natuurlijk is bijvoeden tijdens de sessie geen probleem, net zoals dat het geen probleem is dat je baby vrij snel na de voeding het water in gaat.

Wil je je baby voeden bij ons? Het is niet mogelijk om eerder dan je afspraak te komen om te voeden. We nemen wel ruim de tijd, dus aan het begin van je afspraak nog wat (bij)voeden is zeker mogelijk. We hebben een sfeervolle ruimte met schommelstoel en voedingskussen, waar je gebruik van kunt maken om in alle rust te voeden. Natuurlijk hebben we ook een waterkoker en flessenwarmer.

Mag ik iemand meenemen naar de Baby Spa?
We willen graag dat alle baby’s volledig in alle rust kunnen genieten van het floaten en hun massage. Er zijn daarom maximaal 2 volwassenen (van 16 jaar of ouder) welkom bij de sessie.

Broertjes of zusjes mee?
Wil je graag een broertje/zusje meenemen naar de sessie of met meer dan 2 volwassenen komen? Geef dit dan aan in het opmerkingen veld bij het boeken van je afspraak. We kunnen hier dan rekening mee houden.

Is de neckfloat veilig?
De neckfloat die Sparkle Baby Spa gebruikt, is getest in Nuremberg (Duitsland). De float voldoet aan de hoogste veiligheidseisen (EN13138-1: 2014 KLASSE / KLASSE B). Het dubbele luchtsysteem en de dubbele sluiting maken de float extra veilig.

Ondanks de veiligheid van de neckfloat, blijft het belangrijk dat je je baby altijd in de gaten houdt en tijdens het floaten bij je baby blijft.

Door de uitsparing bij de kin en de interne naden, is de float ook comfortabel voor je baby. Voor extra comfort voorzien we de float van een (wasbare) hoes.

Wat kost een bezoekje aan de Baby Spa?

Sparkle Star – Privésessie
Jouw baby is de ster van onze Spa. Wanneer je de Sparkle Star sessie boekt, ben je altijd alleen met jouw baby in de Spa. Zo kunnen jullie in alle rust en ontspanning optimaal genieten. Wil je graag met meer dan 2 volwassenen komen? Laat dit in het opmerkingenveld bij het maken van je online afspraak dan graag even weten.

Voor een exclusieve (privé)sessie in de Baby Spa betaal je € 65.

 

Sparkle Family & Friends
Wanneer je met een tweeling wilt komen of je wilt je baby met een vriendje of vriendinnetje laten genieten (bijvoorbeeld van je (schoon)zus, vriendin of collega), is dit natuurlijk mogelijk. We hebben twee baden en kunnen dus twee baby’s tegelijk laten genieten van het floaten.

Voor een Family & Friends sessie betaal je € 115.
Jullie ontvangen dan dus € 15 korting op het normale tarief van € 65.

 

Meer-rittenkaart
Hoe vaker je komt, hoe meer je baby zal genieten van de voordelen van hydrotherapie en babymassage. Wanneer je in één keer een meer-rittenkaart koopt, ontvang je van ons een leuke korting. Hoe vaker je wilt komen, hoe meer korting je ontvangt. Je vindt onze voordeelkaarten op de vestigingspagina’s: Groningen en Franeker.

Wil je meerdere keren komen? Neem dan even contact met ons op, we plannen je afspraken dan samen in.

Hoe boek ik een sessie bij Sparkle Baby Spa?
Het gemakkelijkst is om je sessie online bij ons te boeken. Je kiest eerst of je alleen met je baby in de Spa wilt zijn (Sparkle Star) of dat je samen met een andere baby wilt komen (Sparkle Family & Friends). Daarna kies je een datum in de kalender en vervolgens de tijd. Vervolgens kun je de betaling voldoen met iDeal of Creditcard.

Zodra je hebt geboekt, ontvang je van ons een bevestiging. Heb je deze niet ontvangen (en je spambox gecheckt?), laat het ons dan weten!

Heb je een (fysieke) cadeaubon of wil je toch liever per telefoon of e-mail boeken? Je kunt ons bereiken op 06 55 471 210 of info@sparklebabyspa.nl

Maak direct online een afspraak

Vaccinaties en koorts
Direct na de vaccinaties en wanneer je baby koorts heeft, worden babymassages afgeraden. Zorg er daarom voor dat er minimaal 3 dagen tussen de vaccinatie en je bezoekje aan de Baby Spa zitten.

Ook wanneer je baby griep heeft (met koorts) of diarree kun je je bezoek beter uitstellen. Is je baby alleen verkouden? Dan kan hij of zij gewoon komen.

Twijfel je? Je kunt ons natuurlijk altijd even bellen.

Wat als ik moet annuleren?
Afspraken kunnen 24 uur van te voren kosteloos worden geannuleerd. Je krijgt dan een Sparkle-sessie tegoed op je Baby Spa account. Je kunt dan een afspraak maken voor een andere dag en/of tijd. Wanneer je minder dan 24 uur van te voren annuleert of niet aanwezig bent bij je afspraak (zonder afmelding), zijn wij genoodzaakt alle kosten in rekening te brengen.

Ziek?
Direct na de vaccinaties en wanneer je baby koorts heeft, worden babymassages afgeraden. Zorg er daarom voor dat er minimaal 3 dagen tussen de vaccinatie en je bezoekje aan de Baby Spa zitten. Ook wanneer je baby griep heeft (met koorts) of diarree kun je je bezoek beter uitstellen. Is je baby alleen verkouden? Dan kan hij of zij gewoon komen. Twijfel je? Je kunt ons natuurlijk altijd even bellen.

Je kunt telefonisch of per mail annuleren.

Welke Coronamaatregelen hebben jullie getroffen?
Op onze speciale Corona pagina zie je de actuele aanpassingen en maatregelen die we hebben genomen, om jullie sessie zo ontspanning en veilig mogelijk door te laten gaan.
Ik wil graag een Baby Spa beginnen
Wil jij het liefst werken met baby’s en hun ouders? En hen een prachtige, fijne en ontspannen ervaring te geven, die bijdraagt aan de mentale en fysieke ontwikkeling van de allerkleinsten.

Op onze speciale Franchisepagina vertellen we je meer over ons concept en hoe we graag samen met jou nog meer betekenis willen geven aan ontspanning voor baby’s en hun ouders.

We vinden het erg belangrijk om hierin samen te werken met onze partners, maar geven onze informatie over bijvoorbeeld de babyjacuzzi’s en speciale neckfloats niet zonder samenwerking. We hebben hier zelf maandenlang onderzoek naar gedaan en kunnen zeggen dat we werken met de beste middelen.

Waar vind ik Sparkle Franeker?

In Franeker vind je ons aan de aan de Dijkstraat 13. Dit is midden in het gezellige en oude centrum van Franeker.

 

Met de auto
Kom je met de auto naar de Baby Spa? We hebben helaas geen parkeermogelijkheid voor de deur. Je kunt je auto gemakkelijk parkeren op het parkeerterrein Sint Martiniplantsoen of aan de Zuiderkade. Dit is (beide) ongeveer 3 minuten lopen vanaf de Spa.

Met het OV
Franeker heeft een station en is vanaf Leeuwarden en Harlingen te bereiken. Het station is ongeveer 5 tot 10 minuutjes lopen. Je loopt over de stationsbrug, daarna gelijk links. Je slaat de Dijkstraat in, aan het eind van deze straat vind je Sparkle Baby Spa.

Natuurlijk hebben we ruimte om je kinderwagen binnen te parkeren.

Waar vind ik Sparkle Groningen?

Ons pand staat in Groningen aan de Kleine Butjesstraat 1. Dit is in het centrum van Groningen, dichtbij de Grote Markt.


Met de auto
Kom je met de auto naar de Baby Spa? We hebben helaas geen parkeermogelijkheid voor de deur. Je kunt je auto gemakkelijk parkeren in de Q-park garage Ossenmarkt

Met het OV
Wanneer je met het OV komt, kun je het beste een bus naar de Grote Markt in Groningen pakken. Vanaf de Grote Markt is het een kleine vijf minuutjes lopen naar Sparkle Baby Spa. Vanaf het centraal station van Groningen gaan verschillende bussen naar de Grote Markt.

P+R
Je kunt natuurlijk ook kiezen om je auto gratis te parkeren op één van de P+R terreinen aan de rand van de stad en verder te reizen met de bus.

Natuurlijk hebben we ruimte om je kinderwagen binnen te parkeren.

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur ons dan een Whatsappje of een mailtje met jouw vraag, of vul ons contactformulier in en we beantwoorden je berichtje zo snel mogelijk.

Reviews

Marieke


Echt een aanrader!
Meteen bij binnenkomst voelden we ons hartstikke welkom. Er hangt een heerlijk ontspannen sfeer, waarbij er alle aandacht is voor de baby. Ook weet team Sparkle echt wat ze doen, ze luisteren en kijken goed naar de baby!
Mats heeft eerst erg genoten van de babymassage, het wordt heel goed voorgedaan en uitgelegd zodat het het thuis ook kan blijven doen. Vervolgens mocht hij gaat floaten en wat vond hij dat fijn! Hij dobberde na de massage helemaal ontspannen in het water.
Bedankt voor de fantastische ervaring voor Mats en voor jullie kennis en kunde Dominique en Marije!

Mats, Ria en Marieke


Hartstikke bedankt voor deze prachtige ervaring en jullie deskundigheid. We voelden ons meteen welkom. De sfeer was ontspannen en de aandacht was oprecht en persoonlijk. Ga zo door! Wij komen zeker een keer terug.

Fauve


Wanneer je binnen komt bij Sparkle baby spa wordt je met open armen ontvangen, heerlijk zen muziekje en het ruikt er heerlijk. De Spa ziet er ontzettend mooi uit, zowel van buiten als van binnen.
Charlie heeft genoten van de persoonlijke aandacht, de massage en het floaten. Wat heerlijk om haar zo te zien genieten.
Sparkle baby Spa is goed te bereiken en ligt heel centraal, gunstig voor als je wat verder moet reizen. Kan je het leuk combineren met een dagje Groningen.

Hans, Jessica en Maik


Onze zoon (Maik) is een prematuur en dysmatuur baby en heeft last van reflux. Via via kwamen wij bij Sparkle Baby Spa. De ruimte van Sparkle Baby Spa is warm en sfeervol, een fijne plek om samen met de kleine heen te gaan. Maik  heeft veel klachten van zijn reflux; spugen, overstrekken, overdag er overstuur, huilen (pijn). ’s Nachts heeft Maik last van de verborgen reflux.

Als wij bij Sparkle Baby Spa zijn geweest voor een massage en floaten is Maik helemaal ontspannen, ook zijn klachten van de reflux afgenomen. Maik is nu 3x geweest en wij zien verbetering. Wij zijn erg positief over het resultaat en wat we iedere keer weer zien.

Maik vindt het heel fijn en het personeel (Dominique) is kundig en neemt de tijd voor de kleine, maar ook voor de ouders. Wij kunnen het mensen aanraden met hun kleine naar Sparkle te gaan. Een hele mooie unieke beleving.

Dit is een kleine greep uit de reviews die wij hebben ontvangen. Lees meer reviews op Google.

Sparkle baby spa logo

Sparkle Groningen
Kleine Butjesstraat 1
9712 EX Groningen

06 55471210
groningen@sparklebabyspa.nl

 

Sparkle Friesland
Dijkstraat 13
8801 LR Franeker

06 19657371
franeker@sparklebabyspa.nl

 

Sparkle Drenthe
Weerdingerstraat 42
7815 SC Emmen

06 55471210
info@sparklebabyspa.nl

 

Sparkle Gelderland
Bossesteeg 12
7101 GE Winterswijk

06 11285174
winterswijk@sparklebabyspa.nl

 

× Whatsapp