Web Analytics Made Easy -
StatCounter

FAQ

Wil je meer weten weten over Sparkle baby spa? We beantwoorden je vragen natuurlijk graag. Of nu je graag meer wilt weten over onze spa en werkwijze, vanaf welke leeftijd de baby spa geschikt is, eczeem en de spa of dat je vragen hebt over onze vestigingen. Hieronder zie je de vragen die ons het meest gesteld worden.

Vanaf en tot welke leeftijd is de baby spa?

Baby’s vanaf 2 weken oud (als de navel is geheeld) zijn van harte welkom bij Sparkle baby spa.

Tijdens de massage houden we altijd rekening met de leeftijd (en natuurlijk ook de signalen) van je baby. Wanneer je komt voordat je baby zes weken oud is, wordt Shantala babymassage afgeraden, omdat dit te inspannend is voor je kindje. We gebruiken daarom ook andere technieken. Alles aangepast op wat jouw baby’tje aangeeft en aan kan.

Omdat we extra diepe baden hebben, kunnen baby’s bij ons tot ongeveer 9 maanden doorfloaten. Wanneer je baby te vroeg geboren is (prematuur of dysmatuur) kan je baby mogelijk zelfs nog na 9 maanden bij ons terecht. Twijfel je hierover? Je kunt dan het beste even contact met ons opnemen.

We adviseren je wel (ruim) voor die 9 maanden te komen, floaten heeft namelijk juist voor kleinere/jongere baby’s veel positieve effecten. Denk bijvoorbeeld aan het verminderen van darmkrampjes en refluxklachten en het ontwikkelen van de longen en spieren. Hoe kleiner de baby, hoe meer dit nog in ontwikkeling is. Daarnaast geven kleine baby’s zich vaak gemakkelijker over aan het warme water, omdat de herinneringen aan de baarmoeder (floatend in het vruchtwater) verser zijn.

Waarom kiezen voor Sparkle baby spa?

Sparkle baby spa is méér dan zomaar een baby spa en veel méér dan een plek waar baby’s kunnen genieten van een badje. Voor ons komen ontwikkeling, gezondheid en ontspanning voor baby’s en hun ouders samen bij Sparkle.

Sparkle baby spa is een beleving voor ouder en baby, waarbij ontspanning en bonding de basis is. We vinden het ontzettend belangrijk jou en je kindje te volgen, te kijken naar wat voor jullie werkt, waar jouw baby behoefte aan heeft. Door onze uitgebreide ervaring en opgedane kennis kunnen we jullie op een fijne manier helpen bij onder andere darmkrampjes, eczeem en spierspanningen. Maar ook wanneer jouw kindje geen problemen heeft, is een bezoek aan Sparkle een ervaring die jou en je kindje dichter bij elkaar brengt.

Onze sessies zijn altijd privé. Door tijdens de sessies geen – voor jullie – vreemde ouders toe te laten, zorgen we dat het aantal prikkels voor je kindje zo laag mogelijk blijft. Maar het zorgt ook dat jullie beter ontspannen. En dat voel jij niet alleen, je baby ook!

We hebben inmiddels ervaring met meer dan 1000 baby’s en hun ouders en hebben veelvuldig contact met artsen en verloskundigen.

Lees nog veel meer over wat Sparkle zo bijzonder maakt

 

Is Sparkle baby spa geschikt voor mijn kindje?

Is je kindje te vroeg of erg licht geboren

Heeft jouw kindje een (extreem) gevoelige huid of eczeem

Is de neckfloat veilig?

Ja! Veiligheid is voor ons ontzettend van belang. We gebruiken daarom – in tegenstelling tot veel andere baby spa’s – geen floats vanuit China, maar hebben floats uit Canada. Deze floats voldoen niet alleen aan de internationale gezondheids- en veiligheidsnormen (waaronder de voorschriften van Health Canada), maar overtreffen deze.

In Canada is de wet- en regelgeving voor producten veel scherper dan in Nederland (en natuurlijk ook veel scherper dan in China. Laat je niet misleiden door een CE keurmerk – dit zegt niets over of een product kwalitatief goed of veilig is voor het gebruik waarvoor het is bedoeld).

De floats zijn gemaakt van hoogwaardig toxine-, latex- ftalaat- en loodvrij PVC, dikker en duurzamer dan de standaard floats. Elke float heeft twee verschillende luchtkamers met elk een goed passend luchtslot en gladde randen.

Onze floats zijn niet alleen veilig, maar ook comfortabel voor je baby. Door de ingebouwde kinsteun, leunt het kinnetje van je baby op de band en is er geen gewichtsdruk op de nek van je baby. Ook de ademhaling van je baby wordt niet beïnvloedt door de neckfloat.

 

Wat doen we bij vaccintaties en koorts?

Direct na de vaccinaties en wanneer je baby koorts heeft, worden babymassages afgeraden. Zorg er daarom voor dat er minimaal 3 dagen tussen de vaccinatie en je bezoekje aan de baby spa zitten.

Ook wanneer je baby griep heeft (met koorts) of diarree kun je je bezoek beter uitstellen. Is je baby alleen verkouden? Dan kan hij of zij gewoon komen. Twijfel je? Je kunt ons natuurlijk altijd even bellen.

Wat als ik moet annuleren?

Afspraken kunnen 24 uur van te voren kosteloos worden geannuleerd. Je krijgt dan een Sparkle-sessie tegoed op je Baby Spa account. Je kunt dan een afspraak maken voor een andere dag en/of tijd. Wanneer je minder dan 24 uur van te voren annuleert of niet aanwezig bent bij je afspraak (zonder afmelding), zijn wij genoodzaakt alle kosten in rekening te brengen.

Ziek? 
Direct na de vaccinaties en wanneer je baby koorts heeft, worden babymassages afgeraden. Zorg er daarom voor dat er minimaal 3 dagen tussen de vaccinatie en je bezoekje aan de baby spa zitten. Ook wanneer je baby griep heeft (met koorts) of diarree kun je je bezoek beter uitstellen. Is je baby alleen verkouden? Dan kan hij of zij gewoon komen. Twijfel je? Je kunt ons natuurlijk altijd even bellen.

Je kunt telefonisch of per mail annuleren. 
Nemen we niet direct op? Je kunt ons ook een appje sturen.

Wat neem ik mee naar de baby spa?

Het enige wat je zelf mee moet nemen is (extra) voeding en een schone luier voor je kleintje. Omdat de meeste baby’s na hun spa sessie fijn in slaap vallen, is een lekkere pyjama of boxpakje voor je kindje ook altijd fijn.

Wij zorgen voor:

 • de neckfloat (veilig en gecertificeerd) met een schone hoes
 • een zwemluier
 • een zwembroekje
 • 100% natuurrubber badspeeltjes
 • een badcape
 • zachte hydrofielen
 • luxe voedende en pure Sparkle massageolie
 • een lekkere kop koffie of thee

Wie mag ik meenemen naar de baby spa?

We willen graag dat alle baby’s volledig in alle rust kunnen genieten van het floaten en hun massage. Rust, ontspanning en zo min mogelijk prikkels liggen aan de basis van een succesvolle baby spa sessie. Er zijn daarom maximaal 2 volwassenen (van 16 jaar of ouder) per baby welkom bij de sessie.

Broertjes of zusjes mee? Wil je toch graag een broertje/zusje meenemen naar de sessie of met meer dan 2 volwassenen komen? Geef dit dan aan in het opmerkingen veld bij het boeken van je afspraak. We kunnen hier dan natuurlijk over in overleg.

Wanneer kan ik mijn baby het beste voeden?

Floaten kost energie, het is dus fijn dat je baby wat brandstof heeft om tijden het floaten te gebruiken. We raden je daarom om aan 10-30 minuten voor je sessie je baby (extra) te voeden.
Het is belangrijk dat je baby in elk geval niet hongerig aan de sessie begint. Natuurlijk is bijvoeden tijdens de sessie geen probleem, net zoals dat het geen probleem is dat je baby vrij snel na de voeding het water in gaat.

Wil je je baby voeden bij ons? Het is niet mogelijk om eerder dan je afspraak te komen om te voeden. We nemen wel ruim de tijd, dus aan het begin van je afspraak nog wat (bij)voeden is zeker mogelijk. We hebben een sfeervolle ruimte met schommelstoel en voedingskussen, waar je gebruik van kunt maken om in alle rust te voeden. Natuurlijk hebben we ook een waterkoker.

Waarom babymassage en floaten?

De combinatie van babymassage en floaten is niet alleen ontzettend ontspannen voor je baby, maar heeft ook een heel aantal positieve effecten op zowel de fysieke als de mentale groei en gezondheid van je pasgeborene. 

Of kijk op onze speciale pagina over floaten en over babymassage.

Hoe lang duurt een baby spa sessie?

Je bent ongeveer een uur kwijt aan een volledige sessie bij de Sparkle baby spa.

Na het uitkleden en eventueel nog voeden van je baby, starten we met de babymassage. Hierna krijgt je baby een neckfloat om en mag hij in de babyjacuzzi genieten in warm water (op lichaamstemperatuur).

Na het floaten droog je je baby af en kleed je hem lekker (warm) aan. Na de massage en het floaten kan het zijn dat je baby een beetje hongerig is. Natuurlijk kun je je baby dan bij ons voeden. We hebben hiervoor een fijne schommelstoel of bankje staan.

Wat kost een sessie en hoe boek ik bij Sparkle?

Het gemakkelijkst is om je sessie online bij ons te boeken.

 • Je kiest eerst in welke spa je graag wilt langskomen
 • Vervolgens geef je aan of je alleen met je baby in de Spa wilt zijn (Sparkle Star) of dat je samen met een andere baby wilt komen (Sparkle Family & Friends)

Een Sparkle Star sessie kost € 65  
Een Sparkle Family & Friends sessies kost € 115 (voor 2 baby’s)

Al onze sessies zijn privé en bestaan uit babymassage en hydrotherapie (floaten)

 • Daarna kies je een datum in de kalender en vervolgens de tijd
 • Je kunt nu de betaling voldoen met iDeal of Creditcard
 • Zodra je hebt geboekt, ontvang je van ons een bevestiging. Heb je deze niet ontvangen (en je spambox gecheckt?), laat het ons dan weten!

 

Wist je dat wanneer je vaker wilt komen, we ook voordeligere strippenkaarten hebben?

 • 3x baby spa:   175,00. Dit is een korting van   € 20,00
 • 5x baby spa:   275,00. Dit is een korting van   € 50,00
 • 7x baby spa:   367,50. Dit is een korting van   € 87,50
 • 10x baby spa: 525,00. Dit is een korting van € 125,00

 

Heb je een cadeaubon of wil je toch liever per telefoon of e-mail boeken? Je kunt ons bereiken op 06 55 471 210 of info@sparklebabyspa.nl

Maak direct online een afspraak

Ik wil graag mijn eigen baby spa beginnen

Wat leuk dat je interesse hebt en wilt werken met baby’s en hun ouders. Wil jij hen de fijnste, meest ontspannen ervaring geven, die ook nog een bijdrage levert op de fysieke en mentale ontwikkeling?

We vinden het fantastisch om met mensen samen te werken die net zo bevlogen, gepassioneerd en enthousiast zijn als wij. Die ouders graag écht willen ondersteunen. Die méér zien dat het mooie plaatje, maar ook echt kijken naar de ‘wellbeing’ en ontwikkeling van baby’s. Ondernemers die graag beslagen ten ijs komen. Wij hebben maandenlang onderzoek gedaan, ook in het buitenland, naar de beste, meest veilige producten en treatments voor de spa.

We delen onze informatie over onze neckfloats en babyjacuzzi’s graag, maar alleen aan onze franchise partners. Op onze speciale franchisepagina vertellen we je meer over ons concept en hoe we graag samen met jou nog meer betekenis willen geven aan ontspanning voor baby’s en hun ouders.

Je eigen Sparkle Baby Spa beginnen?

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur ons dan een Whatsappje of een mailtje met jouw vraag, of vul ons contactformulier in en we beantwoorden je berichtje zo snel mogelijk.

Prematuur of dysmatuur baby’s

Is jouw kindje vroeg of licht geboren? Babymassage en floaten zijn ontzettend geschikt voor prematuur en dysmatuur baby’s. Onderzoek wijst uit dat te vroeg geboren baby’s ontzettend veel profijt hebben van babymassage en dat dit zowel hun groei, als de alertheid van de baby en de bonding met de ouders significant versterkt. Het floaten zorgt er (o.a.) voor dat naast het trainen van de spieren en dus versterken van het lichaam, ook de longcapaciteit wordt vergroot.

Voor alle baby’s geldt dat de spa de band met de ouders versterkt, maar juist de baby’s die het in het begin wat lastiger hebben gehad, door bijvoorbeeld een couveuse start, hebben extra baat bij deze vorm van bonding.

Eczeem of gevoelige huid

Als Health & Skin Clinic zijn we gespecialiseerd in de huid en huidproblemen. Het water waarin wordt gefloat is speciaal gezuiverd en vrij van chemicaliën en andere stoffen die agressief kunnen zijn voor de huid. De baden worden gereinigd met een speciaal O3 systeem, een natuurlijk schimmeldodend en bacterie-werend systeem, zonder chemische toevoegingen. Doordat het water is gezuiverd, is dit zelfs extra zacht voor de huid en zien we dat baby’s met huidproblemen een zachtere huid krijgen van dit water.

De olie waarmee we masseren is ontwikkeld in samenwerking met biochemici, cosmetologen en dermatologen. Het is een ontzettend voedende olie, zonder twijfelachtige stoffen als parabenen, minerale oliën en siliconen. Natuurlijk is deze olie niet op dieren getest.

Baby’s met eczeem kunnen dus niet alleen veilig bij ons genieten van de spa, maar profiteren ook van een rustigere, zachtere huid.

Twijfel je? Neem dan even contact met ons op, dan kijken we samen of de Spa voor jullie geschikt is.

Onze vestigingen

Hoe kom ik bij de baby spa en waar kan ik parkeren?

Reviews

Marieke


Echt een aanrader!
Meteen bij binnenkomst voelden we ons hartstikke welkom. Er hangt een heerlijk ontspannen sfeer, waarbij er alle aandacht is voor de baby. Ook weet team Sparkle echt wat ze doen, ze luisteren en kijken goed naar de baby!
Mats heeft eerst erg genoten van de babymassage, het wordt heel goed voorgedaan en uitgelegd zodat het het thuis ook kan blijven doen. Vervolgens mocht hij gaat floaten en wat vond hij dat fijn! Hij dobberde na de massage helemaal ontspannen in het water.
Bedankt voor de fantastische ervaring voor Mats en voor jullie kennis en kunde Dominique en Marije!

Mats, Ria en Marieke


Hartstikke bedankt voor deze prachtige ervaring en jullie deskundigheid. We voelden ons meteen welkom. De sfeer was ontspannen en de aandacht was oprecht en persoonlijk. Ga zo door! Wij komen zeker een keer terug.

Fauve


Wanneer je binnen komt bij Sparkle baby spa wordt je met open armen ontvangen, heerlijk zen muziekje en het ruikt er heerlijk. De Spa ziet er ontzettend mooi uit, zowel van buiten als van binnen.
Charlie heeft genoten van de persoonlijke aandacht, de massage en het floaten. Wat heerlijk om haar zo te zien genieten.
Sparkle baby Spa is goed te bereiken en ligt heel centraal, gunstig voor als je wat verder moet reizen. Kan je het leuk combineren met een dagje Groningen.

Hans, Jessica en Maik


Onze zoon (Maik) is een prematuur en dysmatuur baby en heeft last van reflux. Via via kwamen wij bij Sparkle Baby Spa. De ruimte van Sparkle Baby Spa is warm en sfeervol, een fijne plek om samen met de kleine heen te gaan. Maik  heeft veel klachten van zijn reflux; spugen, overstrekken, overdag er overstuur, huilen (pijn). ’s Nachts heeft Maik last van de verborgen reflux.

Als wij bij Sparkle Baby Spa zijn geweest voor een massage en floaten is Maik helemaal ontspannen, ook zijn klachten van de reflux afgenomen. Maik is nu 3x geweest en wij zien verbetering. Wij zijn erg positief over het resultaat en wat we iedere keer weer zien.

Maik vindt het heel fijn en het personeel (Dominique) is kundig en neemt de tijd voor de kleine, maar ook voor de ouders. Wij kunnen het mensen aanraden met hun kleine naar Sparkle te gaan. Een hele mooie unieke beleving.

Dit is een kleine greep uit de reviews die wij hebben ontvangen. Lees meer reviews op Google.

  Contact

We'd love to stay in touch.

Dus heb je een vraag of een opmerking? Stuur ons vooral een berichtje.

× Whatsapp