Web Analytics Made Easy -
StatCounter

In Groningen opent vandaag vrijdag 8 maart de eerste Baby Spa haar deuren. In een prachtig authentiek pakhuisje, in het centrum van de stad, kunnen baby’s vanaf 10 dagen terecht voor hun eerste wellness-ervaring.

In Azië en Australië zie je ze al veel langer, maar vanaf vandaag kunnen baby’s ook genieten van een echte wellness.

Voor baby’s is een bezoekje aan de Sparkle Baby Spa een echte ontspanning. Het drijven in chemicaliënvrij, gezuiverd en warm (34-37 graden) water doet denken aan het gevoel in de baarmoeder. Door de ‘neckfloat’, een soort drijfring voor om de nek, kunnen de baby’s helemaal vrij en autonoom bewegen.

A Spa is Born

Eigenaresse Dominique Scheper opent om 15.00 uur officieel de deuren en dan gaat haar droom in vervulling. “Naast ondernemer ben ik ook stewardess, waardoor ik verschillende Spa’s heb kunnen bezoeken over de hele wereld. Het concept ‘Baby Spa’ wat in Azie en Australie al langer een fenomeen is, heb ik daar leren kennen. Ik vond het geweldig en wist meteen dat ik de Nederlandse moeders ook die ervaring wil geven.”

Volgens Dominique Scheper is de Baby Spa er helemaal klaar voor. “We hebben veel getest en inmiddels hebben al verschillende baby’s het floaten kunnen ervaren. De reacties waren zeer positief.”

Floaten: schattig én goed voor je baby

Floaten ziet er niet alleen heel schattig uit, maar hydrotherapie (waar floaten onder valt) is ook nog eens heel goed voor baby’s. Met een speciale (en veilige) neckfloat worden de baby’s in de speciale badjes met chemicalienvrij, gezuiverd en warm water (35-37 graden) gezet.

Doordat de baby helemaal vrij kan bewegen en door de tegendruk van het water, worden de spieren getraind. Hierdoor worden baby’s sterker. “Daarnaast is floaten goed voor de longen en de ademhaling”, vult Dominique aan. “Door de inspanning, want dat is floaten(!), zal de longinhoud worden vergroot. Door de bewegingen in het water komt de spijsvertering op gang. Daardoor kan het drijven in het gezuiverde water zelfs bepaalde babykwaaltjes als reflux en darmkrampjes verlichten. Ook voor huilbaby’s kan de Baby Spa een uitkomst zijn. Veel baby’s slapen beter na het floaten en zijn rustiger.”

Drijven met de speciale neckfloat

De baby’s krijgen een neckfloat om en worden vervolgens in hun eigen privébadje gezet. Deze floats bieden maximale veiligheid en comfort voor de baby. De floats zijn getest en gekeurd bij de TUV in Duitsland, en voldoen aan alle veiligheidseisen voor drijfmiddelen. Daarnaast zijn ze ook nog eens comfortabel voor de baby’s dankzij de speciale uitsparing bij de kin.

Echt contact

Na het floaten worden de baby’s verwend met een heerlijke babymassage. Het fijne hiervan is, is dat zowel de baby als degene die masseert, oxytocine aanmaken en dat de band versterkt wordt.

Sparkle every day

De Baby Spa is onderdeel van het Sparkle concept dat Dominique in 2017 in Groningen is begonnen onder de naam Sparkle Skin & Health Clinic.

Sparkle Skin & Health Clinic is een uniek concept dat beauty en gezondheid mixt. Door cosmeceuticals (een combinatie tussen cosmetica en de medische wereld) is het mogelijk je er niet alleen beter uit te laten zien, maar juist ook om je beter te laten voelen.

Sparkle in Groningen is één van de vier plekken in Nederland waar je met iDDNA je DNA kunt laten testen en vervolgens een specifiek rapport krijgt over welke voedingsstoffen, vitaminen en verzorging voor jouw lichaam en huid het beste zijn.

Daarnaast is Sparkle uniek met het Flowing Energy programma; een programma dat behandelingen met een machine combineert met personal training. Voor moeders, die vaak wel wat extra energie kunnen gebruiken (een baby kost nu eenmaal veel tijd en energie), maar ook voor alle anderen die graag lekkerder in hun vel willen zitten (zowel letterlijk als figuurlijk).

Locatie

Sparkle Baby Spa, Kleine Butjesstraat 1 in Groningen.